Американська школа, перейшовши на сонячну енергію, підвищила зарплату вчителям на 30%

Американська школа, перейшовши на сонячну енергію, підвищила зарплату вчителям на 30%

Кілька років тому керівництво школи в окрузі Батсвіль, штат Арканзас (США), розмістивши понад тисячу сонячний панелей, зуміли зекономити $1,8 млн. Про це йдеться у сюжеті телеканалу CBS .

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

У 2017-му в шкільному окрузі Батсвіль, штат Арканзас (США), спостерігався річний дефіцит бюджету в $250 тис., адміністрація не могла платити вчителям більше $45 тис. на рік, через що нові кадри не приходили, а старі роз’їжджалися. Зважаючи на те, що у містечка не було ніяких ресурсів, тоді вони вирішили використовувати енергію сонця.

Цікаво, що не багато людей підтримали задум школи, але чиновники все ж погодились виділити поле, поруч із школою, для розміщення панелей. Вже через рік будівлю школи теж вкрили 1500-ма панелями. Паралельно оновили енергетичну інфраструктуру і в результаті не тільки покрили всі витрати школи на електроенергію, але вийшли на профіцит в $1,8 млн. Це дозволило підняти зарплату кожному вчителю на $15 тисяч на рік. Місцеві вчителі кажуть, що цей приклад – це наочний зразок для школярів із застосування нових технологій для покращення життя.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *