Американський бандурист з українським корінням вирушає у турне Європою

Американський бандурист з українським корінням вирушає у турне Європою

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

Американський бандурист українсько-ірландського походження Юрій Фединський у жовтні-листопаді відвідає з гастролями низку країн і міст Європи. Про це повідомляється на сторінці у Фейсбук.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

У повідомленні йдеться, що місія гастролей – поширення кобзарського слова та підтримка української громади за кордоном. Бандурист Фединський виступить в Україні, Франції, Польщі, Німеччині, Іспанії, Португалії, Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах, Швейцарії, Італії, Словаччині, Угорщині та Чехії.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Нагадаємо, що Юрій Фединський – бандурист, композитор, що займається українською кобзарською традицією (співає традиційний кобзарський репертуар під супроводом), є продюсером народних ансамблів, робить музичні інструменти, звукорежисер, культурний активіст, педагог.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250.gif

Фединський активно займався відродженням українського торбану, реконструювання без ладової кобзи Остапа Вересая; традиційній кобзарській бандурі; реконструкція бандури Гната Гончаренка; басолі або триструнній народній віолончелі; бубні або великому гуцульському басовому барабані, а також на сучасному фортепіано, електрогітарі.

Народився в США 1975 року та приїхав на батьківщину предків – до Києва після розпаду СРСР, щоб удосконалити знання в грі на бандурі.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Вступив до класу бандури професора С. Баштана, але згодом відійшов від академічного навчання й почав займатися кобзарством і створювати музичні ансамблі, використовуючи український фольклор.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Варто також додати, що Фединський заснував кобзарський цех на Полтавщині, в селі Крячківка, де проводить літний кобзарський табір та навчає майстрування та музикування на вересаївській кобзі, кобзарській бандурі, панській бандурі, мамаївській кобзі, лірі, торбані та гуслі. Там проводиться фестиваль «Древо Роду Кобзарського». Він проводив експедиції Україною й за кордоном у пошуках архаїчних інструментів, створюючи архів. Гастролював Україною, як соло, так і з ансамблями.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *