Американський регулятор дав офіційний дозвіл на «бустерні» вакцини Moderna та J&J

Американський регулятор дав офіційний дозвіл на «бустерні» вакцини Moderna та J&J

Управління контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) ухвалило рішення про дозвіл на екстрене застосування додаткових, так званих «бустерних» доз вакцин від COVID-19 виробництва компаній Moderna та Johnson&Johnson. Про це йдеться на сайті регулятора.

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

«Зміни до наявних дозволів про екстрене застосування (вакцин – ред.), які включають одноразову «бустерну» дозу для відповідних груп населення ґрунтуються на отриманих даних та інформації, а також відповідають позиції членів нашого консультативного комітету», – заявив із цього приводу директор Центру оцінки та досліджень біологічних препаратів FDA Пітер Маркс.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Таким чином, американський регулятор ухвалив додаткове застосування вакцини Moderna через шість місяців після повної вакцинації передусім людей, старших від 65 років. Крім того, в першочергову категорію входять особи від 18 до 64 років, які мають ризики важкої форми захворювання на COVID-19, а також ті, хто часто контактує з зараженими на SARS-CoV-2, зокрема, в медичних закладах.

Одноразову дозу вакцини Janssen (від Johnson & Johnson) можна вводити як мінімум через два місяці після попереднього щеплення особам від 18 років.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *