Англо-шведська компанія  перейменувала свою вакцину від COVID-19

Англо-шведська компанія перейменувала свою вакцину від COVID-19

Англо-шведська компанія AstraZeneca перейменувала свою вакцину від COVID-19 з одноіменною назвою на Vaxzevria. Про це повідомляє  Європейське агентство лікарських засобів. Причину зміни назви не повідомляють.

Відтепер вакцина продаватиметься під торговими марками Covishield (виробництва Serum Institute of India) і Vaxzevria (виробництва AstraZeneca). Зазначається, що упаковка, маркування та зовнішній вигляд препарату можуть змінитися. Інших змін, зокрема у складі вакцини, не буде. В агентстві медичних продуктів Швеції розповіли, що що назва препарату була змінена ще 25 березня за заявою самої компанії.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто додати, що вакцина розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. У препарату є дві версії – Covishield і тепер вже Vaxzevria.Різниця між ними – у місці виробництва. Вакцину виробляють одразу дві організації: компанія AstraZeneca-SKBio у Південній Кореї та Інститут сироватки крові в Індії.

Результати 3 фази клінічного дослідження вакцини від AstraZeneca, яке завершилось в США, показують, що у віковій групі 65 років і старше ефективність вакцини становить 80%. 

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *