Байден вперше на посаді президента США поговорив з Путіним і наголосив на підтримці суверенітету України

Байден вперше на посаді президента США поговорив з Путіним і наголосив на підтримці суверенітету України

Президент США Джо Байден провів свою першу телефонну розмову на цій посаді з президентом Росії Володимиром Путіним. Говорили зокрема і про Україну. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

У повідомленні йдеться, що президент США 26 січня подзвонив Путіну, щоб підтвердити готовність Штатів продовжити на п’ять років Договір про скорочення й обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-III). Термін дії цього договору, який стосується скорочення ядерних арсеналів США та Росії, сплине на початку лютого 2021-го.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Речниця каже, що серед іншого Байден «підтвердив нашу рішучу підтримку суверенітету України», а також висловив стурбованість арештом російського опозиціонера Олексія Навального. Американський лідер під час розмови підняв також питання щодо масових кібератак на компанію Solar Winds, в яких звинувачують РФ, та даних про виплату грошей за напади на військових США в Афганістані.

У Кремлі також повідомили, що розмова відбулась. Серед перелічуваних тем, які обговорили, Навального не згадали, а щодо України написали: «Серед міжнародних тем обговорили … внутрішньоукраїнське врегулювання».

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *