Більшість українців вважає, що жінки мають менше можливостей у політиці

Більшість українців вважає, що жінки мають менше можливостей у політиці

Майже 56% українців вважають нерівності між статями рідкісним явищем, водночас 35% переконані, що вони є доволі поширеними. Такі дані оприлюднено соціологічною групою “Рейтинг”. Цікаво, що остання думка частіше зустрічається серед жінок, ніж серед чоловіків. Соціологи зазначають, що за останні п’ять років спостерігається незначне зростання тих, хто вважає, що нерівності є розповсюдженим явищем.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Крім цього, говорячи про можливості кар’єрного зростання в Україні, близько половини опитаних вважають, що як для чоловіків, так і жінок вони є однаковими. Попри це, третина переконана, що у чоловіків у цій сфері є переваги, стосовно жінок такої думки дотримуються лише 12%.Натомість щодо оплати праці, то 45% вважають, що в українських чоловіків тут більше можливостей. 43% кажуть про рівні можливості обох статей, лише про жінок – 7%.

Стосовно можливостей у політиці, то більшість (54%) говорить про кращі можливості для чоловіків, 37% – обох статей, лише 6% – для жінок. Соціологи зазначають, що оцінюючи можливості у згаданих сферах, чоловіки частіше говорили про рівні можливості обох статей, аніж жінки. Натомість жінки, навпаки, частіше зазначали про кращі можливості для чоловіків. Також, чим старші респонденти, тим частіше вони зазначали, що у чоловіків більші можливості, аніж у жінок. Професійна сфера довгий час залишалася чоловічою, так само як і політична, і вся соціальна. Тому чоловіки менше бачать нерівність, бо вона їх майже не стосується.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *