Вакцинація запобігає смерті від Дельта штаму

Вакцинація запобігає смерті від Дельта штаму

Вакцинація проти коронавірусу запобігає важкому перебігу хвороби, а також смерті в разі інфікування дельта-штамом. Про це повідомляє ВООЗ у днями опублікованому звіті.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумья Свамінатан зазначила, що штам Дельта дійсно викликає занепокоєння. За її словами, штам “Дельта” вже зафіксували у 148 країнах. А вакцинація точно запобігає збільшенню кількості смертей від “Дельти”.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

“Якщо ви подивитеся на статистику, яка нас дійсно непокоїть, а саме щодо тяжкого перебігу захворювання, госпіталізацій та смертей, то абсолютно точно, що вакцини запобігають зростанню кількості таких випадків. Це стосується і штаму “Дельта”, – сказала Свамінатан.


Варто додати, що концентрація вірусу в крові пацієнта з Дельта-штамом у 1000 разів більша, ніж була в інфікованих штамом. Симптоми цього варіанту відрізняються від симптомів попередніх штамів. Найпоширеніші: лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить. Натомість кашель та втрата нюху чи смаку трапляються значно рідше.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *