Вартість навчання в українських університетах зросла на 10%

Вартість навчання в українських університетах зросла на 10%

У 2021 році вартість контрактного навчання в українських вишах зросла на 10% саме тому 50% абітурієнтів цього року навчатимуться на контрактній основі. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Традиційно дорожче коштує навчання на найпопулярніші спеціальності. “Кожного року перелік популярних спеціальностей серед вступників залишається незмінний: право, менеджмент, філологія, комп’ютерні науки, економіка, фінанси. Потужна реклама, оголошення пошуку роботи з достатньо високою зарплатою роблять свою маркетингову справу – вступники обирають саме ці спеціальності”, – розповів телеканалу експерт із питань освіти Андрій Черних.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

За його словами, в останні роки склалася тенденція, коли більшість вступників на місця державного замовлення обирають 10 університетів у трьох містах: у Києві, Харкові та Львові.

Приміром, навчання на контракті за фахом “право” в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка коштуватиме на рік 56,8 тис. грн. На філологічних спеціальностях контрактникам доведеться платити 49,6 тис. грн на рік, освіта журналіста коштуватиме 49,2 тис. грн.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *