Вийде книга племінниці Черчілля про Україну

Вийде книга племінниці Черчілля про Україну

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Книгу “Щоденник мотоциклістки”, яку написала письменниця та скульпторка Клер Шерідан видадуть українською мовою. Про це повідомляється на сторінці видавництва Medusa books.

 Клер Шерідан- це мандрівниця та племінниця Вінстона Черчілля, яка створила один з найцікавіших портретів радянської України 1920-х. Переклад з англійської зробили Станіслав МенжелевськийтаОстап Кінь, авторка дизайну – Надя Кельм. Видання здійснено за підтримки програми House of Europe.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

“З небувалою полегкістю ми побачили Київ — на пагорбі вдалині, з золотими банями, що виблискували у вечірньому сонячному світлі. Проїхавши приміські сади з безліччю занедбаних літніх дач, ми виїхали на височину. Київ, однак, анітрохи не виглядав зруйнованим: гарні будинки, вулиці широкі й вимощені бруківкою, як десь у Лондоні. Ледь не кожен чоловік убраний у парусину, яка створювала неочікуване враження елегантності! Рухалися всі швидко, наче квапилися у справах. Незвично бачити руський люд у поспіху; це вже скидається на Америку.

Зрештою один хлопчина, який говорив німецькою, зголосився супроводити нас до найкращого готелю та вмостився на краєчок мотоколяски. Ми рушили на чергову вершину пагорба (кажуть, що Київ зведено на семи пагорбах, як і Рим). “Червоний Київ” виявився новим готелем, збудованим по революції. Саме про такі номери ми мріяли. Білі меблі, прикрашені емальованими візерунками, коричневі і бездоганно чисті штори з грубого сукна, умивальник з цілодобовою водою, та й із ліжками, які я часто критикую, теж усе було гаразд”, – йдеться в уривку з щоденника.

Варто додати, що книгу “Щоденник мотоциклістки” згодом було опубліковано під назвою “По всій Європі з “Сатанеллою”.

This image has an empty alt attribute; its file name is GBExpressInc.gif

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *