Вперше в історії України командувачем у збройних силах стала жінка (Фото)

Вперше в історії України командувачем у збройних силах стала жінка (Фото)

Вперше у Збройних силах України командувачем стала жінка – Тетяна Остащенко. Відповідний указ про призначення її командувачем Медичних сил ЗСУ було підписано очільником Міністерства оборони Андрієм Тараном. Про це йдеться на сайті ЗСУ.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

За словами міністра оборони, призначення жінки-командувача – крок до оновлення ЗСУ. До того ж, служба військових-жінок на рівні з чоловіками є одним з принципів Північноатлантичного Альянсу. Також Таран підкреслив, що кандидатуру Тетяни Остащенко особисто підтримав президент України Володимир Зеленський. Очільник Міноборони додав, що Остащенко має великий досвід в організації медичного забезпечення.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Міністр висловив сподівання, що на новій посаді військовій вдасться навести лад у медичній службі. За його словами, наразі 25% складу ЗСУ – саме жінки, і їхня роль в армії зростає.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто додати, що Тетяні Остащенко наразі 46 років, вона родом зі Львова. Вона здобула освіту в медичному інституті, а також у військово-медичній академії. Новопризначений командувач проходила військову службу на різних посадах. Так, донедавна вона працювала Головним інспектором Головної інспекції Міноборони. Минулого року Остащенко здобула оперативно-тактичний рівень військової освіти.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *