Вчені виявили новий дельта-варіант коронавірусу

Вчені виявили новий дельта-варіант коронавірусу

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Головний біль, сухість у горлі та нежить наразі є найбільш поширеними симптомами дельта-варіанту коронавірусу. Про це пише ВВС із посиланням на слова дослідника захворювання професора Тіма Спектора.

Вчений каже, що цей різновид COVID-19 виглядає, особливо для молодих людей, схожим на звичайну застуду. Утім дельта-коронавірус, попри свої не найбільш жорсткі симптоми, може бути вкрай заразним.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Наразі основними «класичними» симптомами коронавірусу вважаються сухий кашель, висока температура та втрата смаку й запаху.Варто також додати, що причиною 90% нових випадків інфікування коронавірусом у Великій Британії стає штам «Дельта», який свого часу вперше був виявлений в Індії. При цьому зазначається, що мутація «Дельта» нині ефективно виявляється новими експрес-тестами, які показують результат упродовж 48 годин. Нагадаємо, що штам коронавірусу В.1.617.2, який був уперше зафіксований в Індії вже виявили у принаймні 74 країнах і територіях. ВООЗ маркує цей штам вірусу як «Дельта».

Також варто зазначити, що на початку червня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявила, що відтепер маркуватиме штами коронавірусу літерами грецького алфавіту, аби уникнути дискримінації щодо країн, де ці варіанти виявили вперше.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *