Відомий український режисер помер від ускладнень, спричинених коронавірусом

Відомий український режисер помер від ускладнень, спричинених коронавірусом

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg

У віці 85 років пішов з життя народний артист України та Росії. Про смерть Романа Віктюка повідомили у театрі, яким керував режисер.


“Сьогодні, 17 листопада 2020 року, на 85-му році помер великий, неперевершений режисер, учитель, геній, брила, Майстер, який, здавалося б, повинен бути вічно… Неможливо підібрати слова, щоб описати ступінь і глибину нашої втрати. Неможливо оцінити те, що він дав кожному з нас. Неможливо усвідомити яке спіткало кожного з нас – його артистів, учнів, колег, глядачів, шанувальників – горе. Всі ми його діти. Яким доведеться вчитися знову працювати, дихати, жити. Заради нього, заради його театру, який був його найулюбленішим і важливим дітищем, заради нас самих. Нам ще довго доведеться звикати до слова «був», – йдеться у повідомленні.

За даними українських ЗМІ, причиною смерті народного артиста стала тромбоемболія. Прес-аташе театру Романа Віктюка розповіла, що спочатку його було госпіталізовано з COVID-19. “Він “йшов на поправку та готувався до виписки з лікарні, але несподівано помер від закупорки кровоносної судини тромбом”.

Нагадаємо, що у світі почали з’являтися все нові дані щодо частоти тромбоемболічних ускладнень у пацієнтів з COVID-19, що, ймовірно, пов’язано з системним запаленням, наявністю протромботичних факторів та нерухомістю пацієнта. На сьогодні венозна тромбоемболія (ВТЕ) визнана одним із найсерйозніших ускладнень у пацієнтів з COVID-19, адже частота ВТЕ найвища в умовах відділення інтенсивної терапії та становить від 25 до 69%.

Місце і час прощання з Майстром буде оголошено пізніше. Ймовірно, що його поховають у Львові, де й народився режисер 28 жовтня 1936 року. Після закінчення акторського факультету ГІТІСу працював у театрах Львова, Києва, Калініна і Вільнюса. На рахунку режисера більше 250 вистав.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

This image has an empty alt attribute; its file name is Dnipro-INC-1_H-1024x141-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *