Віртуальна виставка української мисткині зі США вшановує жертв Голодомору

Віртуальна виставка української мисткині зі США вшановує жертв Голодомору

В США триває онлайн-виставка «Holodomor: A Remembrance» («Голодомор: пам’ять») американської художниці українського походження Лідії Боднар-Балагутрак, присвячена вшануванню пам’яті загиблих від штучного голоду в 1932-33 роках в Україні. Про це пише Укрінформ із посиланням на офіційну сторінку подій у Фейсбуці.

«Вшановуючи пам’ять жертв Голодомору, віртуальне слайдшоу представляє 26 робіт американської художниці українського походження Лідії Боднар-Балагутрак з Г’юстона (США), виконаних у змішаній техніці й представлених як виставка в одному місці», – йдеться на одному зі слайдів відео.  

«Моє мистецтво втрати і пам’яті є відповіддю на геноцид радянського режиму по відношенню до українського народу та відображує моє спадкове коріння. Мільйони заигнули під час організованого Сталіним голоду в Україні в 1932-33 роках. Поєднуючи зображення жертв Голодомору з образами на іконах, я вшанувала їх», – зазначила мисткиня.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1605118810-248.jpg

Нагадаємо, що Лідія Боднар-Балагутрак народилася і виросла в Клівленді (США), згодом перебралася до Г’юстона. Уперше відвідала Україну в 1991 році, за 5 років побувала в Чорнобилі. Ці подорожі стали поворотним моментом у світогляді та творчості мисткині. Організатором віртуальної виставки, що триватиме до 15 листопада, виступив Союз українок Америки (СУА).

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *