В грудному молоці американок знайшли токсини

В грудному молоці американок знайшли токсини

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

В США провели дослідження, проаналізувавши грудне молоко 50 жінок на предмет наявності там токсинів. Виявилося, що токсини були у всіх зразках. Іноді, їх рівень був вищим у 2 тисячі разів. Про це пише The Guardian, посилаючись на матеріали в журналі Environmental Science and Technology.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

За інформацією видання, токсин, який знайшли вчені, небезпечний навіть для питної води. Автори дослідження вказали, що такі результати потенційно загрожують здоров’ю новонароджених. Співавторка дослідження Еріка Шредер, наукова керівниця компанії Toxic Free Future додала, що Ці хімічні елементи забруднюють навіть те, що має бути ідеальною їжею від природи. “Дослідження свідчить, що забруднення грудного молока токсинами PFAS, вірогідно, є у всіх американських жінок”, – додала вона.

Варто нагадати, що PFAS – токсини, які складаються приблизно з 9 тисяч елементів. Їх використовують для виготовлення таких продуктів, як пакування продуктів, одягу, килимів. Їх називають “вічними хімічними елементами”, оскільки вони не руйнуються природнім шляхом і надовго можуть залишатися в людському організмі. Через ці токсини може розвиватися рак, можуть з’явитися хвороби печінки, щитоподібної залози, різко зменшитися кількість сперматозоїдів. Вчені також зауважили, що досі не існувало чіткого критерію стосовно того, яка кількість токсину допустима для грудного молока. В питній воді це 1 ppt, а в грудному молоці було зафіксовано від 50 до 1850ppt.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *