В США оголошено імена перших космічних туристів, які на ракеті Маска здійснять приватний політ на МКС

В США оголошено імена перших космічних туристів, які на ракеті Маска здійснять приватний політ на МКС

Американська аерокосмічна приватна компанія Axiom Space оприлюднила список перших трьох туристів, які полетять на кораблі Crew Dragon на Міжнародну космічну станцію. Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

На цьому ж сайті вже опубліковано імена цих людей. Так, окрім колишнього астронавта NASA Майкла Лопеса-Алегріа, який очолить місію, у космос полетять інвестори з США та Канади Ларі Конор і Марк Паті, а також ізраїльський бізнесмен Ейтан Стіббе. Космічні туристи підписали контракт кілька місяців тому.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Передбачається, що тривалість такого туру складе десять днів: два дні польоту та вісім днів відпочинку на станції. Одна доба місії обійдеться кожному з туристів у $35 тисяч, тобто всі троє сплатять компанії $840 тисяч. У ці витрати враховані харчування, місце в МКС і зв’язок. За прогнозами, політ відбудеться не раніше, ніж наприкінці 2021 року.

Варто додати, що Axiom Space — американська аерокосмічна компанія, заснована Мішелем Суффредіні, колишнім керівником програми МКС у NASA. Що ж до самого корабля, то Crew Dragon ㅡ перший приватний пілотований корабель виробництва компанії SpaceX американського магната та винахідника Ілона Маска. Корабель створений у межах програми NASA Commercial Crew Program з розвитку приватних пілотованих космічних кораблів. Він може вмістити на борту до семи членів екіпажу або чотири людини й вантаж.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *