В США попередили про падіння китайської ракети

В США попередили про падіння китайської ракети

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Космічне командування США повідомило про те, що неконтрольована китайська ракета Long March 5B має повторно увійти в атмосферу Землі над Тихим океаном близько 6 ранку 9 травня. Де можуть впасти її уламки – невідомо. Про це повідомляється на сторінці Космічного командування США у Твіттер.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Попередньо, уламки 22-тонної ракети можуть впасти на території Туркменістану. Експерти зауважили, що ракета повторно увійде в атмосферу в межах 51,5 градуса північної та стількох же градусів південної широти від екватора. Це територія від північної частини Середньої Азії до півдня Нової Зеландії.За оцінками Space-Track, ймовірність того, що ракета впаде на Землю – 1 з 196,9 мільйона.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

“Ризик того, що буде якийсь збиток або що уламки ракети ударять когось, досить малий, не мізерний, але неймовірно низький. І тому не варто переживати за особисту безпеку чи не спати через це”, – вважає Джонатан Макдауелл, астрофізик з Центру астрофізики Гарвардського університету. В Європейській космічній агенції сказали, що уламки ракети можуть впасти фактично в будь-якій точці США на південь від Нью-Йорка, в Африці, в Австралії, в Португалії, в Іспанії, в Греції чи в Італії. Макдауел пояснив, що ракета може наблизитися до Землі й 10 травня.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Найімовірніше,з 8 до 10 травня вона 30 разів облетить планету й після цього почне заходити в атмосферу. Ракета рухатиметься зі швидкістю приблизно 29 тисяч кілометрів на годину. Найімовірніше, за словами Макдауела, що неконтрольована ракета впаде в океан.

Місце падіння ракети можна відстежувати в реальному часі на сайті Space-Track.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *