В українських школах хочуть запровадити уроки культури харчування

В українських школах хочуть запровадити уроки культури харчування

Дружина Президента Олена Зеленська закликає громади провести в школах уроки з культури харчування, щоб виростити здорове покоління. Про це сама Олена повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

“Шановні громади, тепер справа за вами! Наша мета – не лише нагодувати дітей корисними стравами, а й сформувати ставлення до їжі. Кому, як не школі, дати дітям перші уроки з культури харчування? Не просто нагодувати, а виростити здорове й обізнане покоління. Звучить як крута мета, яка вже об’єднує всю країну. Досягаймо її разом!”, – написала Зеленська.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Вона нагадала, що в Україні розпочали реформу шкільного харчування і заради цього в останні три місяці охопили всю країну тематичними форумами, присвяченими тому, як правильно її впроваджувати: 24 області, 1438 громад, 3000 учасників слухали експертів, ставили запитання й разом знаходили відповіді.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Site-1_B.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

“Ми обговорили нове меню та переобладнання харчоблоків (і, звісно, як це профінансувати), закупівлі та їхню якість, технологічні процеси та питання безпечності… Якими мають бути шкільні обіди, наочно демонструвала Національна асоціація громадського харчування, просто готуючи їх для всіх присутніх”, – додала вона.

Варто додати, що нові норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку стануть обов’язковими з 2022 року.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *