В українській Вікіпедії пройде марафон з написання статей про жінок

В українській Вікіпедії пройде марафон з написання статей про жінок

З 5 по 21 березня в українській Вікіпедії пройде марафон WikiGap 2021, присвячений написанню й покращенню статей про жінок. Акція проходить четвертий рік поспіль. Усі охочі можуть долучитися й допомогти зібрати більше знань про видатних жінок в онлайн-енциклопедії. Про це йдеться на сторінці акції у Вікіпедії.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Щоб взяти участь у марафоні, потрібно з 5 по 21 березня створити нові чи покращити вже наявні статті про видатних жінок в українськомовному розділі Вікіпедії. За найбільш якісні внески учасники й учасниці акції отримають цінні подарунки від організаторів. Також можна створювати статті про жінок і в інших мовних розділах у межах окремої міжнародної акції, яка триватиме з 8 березня до 8 квітня.

“Участь у WikiGap — це маленькі, але впливові кроки, здійснити які може кожна і кожен, хто має комп’ютер і доступ до мережі, – розповідає редакторка Вікіпедії та членкиня ГО “Вікімедіа Україна” Ольга Мілянович. – За попередні три роки ми переконалися, що акція має багато прихильників, і їхні внески поступово покращують та збагачують контент Вікіпедії”.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *