В Україні видаватимуть міжнародний сертифікат про навички володіння комп’ютером

В Україні видаватимуть міжнародний сертифікат про навички володіння комп’ютером

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Українська асоціація фахівців інформаційних технологій за підтримки Міністерства цифрової трансформації впровадить в Україні міжнародну сертифікацію навичок володіння комп’ютером ICDL. Про це йдеться на сайті пресслужби Мінцифри України.

В повідомленні йдеться, що сертифікат може знадобитися під час вступу до вишів у багатьох країнах та за працевлаштування до приватних компаній. Також сертифікат потрібен для навчання та сертифікації цифрових навичок державних службовців.

Сертифікація містить теоретичні та практичні завдання. Наприклад, під час складання тесту можливі такі завдання, як забронювати онлайн столик у ресторані або скопіювати речення із будь-якого сайту про науку, створити й відправити лист електронною поштою.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Варто додати, що Україна є учасником програми ECDL/ICDL з 2003 року. Міністерство цифрової трансформації підписало меморандум з Українською асоціацією фахівців інформаційних технологій, що є представником ICDL в Україні. Планують створити цифрову навчальну систему з 22 навчальних модулів, які охоплюють усі необхідні цифрові компетентності, згідно з європейським баченням. Тестування та сертифікації за стандартом ICDL проводитимуть для різних верств населення. Матеріали за модулем «Український цифровий громадянин» будуть доступні безкоштовно. Тренувальне онлайн-тестування мають запустити на порталі «Дія.Цифрова освіта».

Нагадаємо, що ICDL (International Computer Driver Licence) — це сертифікація, що дозволяє людям засвідчити свої навички роботи з комп’ютером за міжнародним стандартом. ЮНЕСКО виділяє ICDL як приклад міжнародної межі компетенцій.

Сертифікація ICDL доступна в понад 100 країнах. Це мережа з понад 20 тисячами тестових центрів, що забезпечує більш як 70 млн сертифікаційних тестів для 16 млн людей у всьому світі.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *