В Україні виходить перший true crime подкаст

В Україні виходить перший true crime подкаст

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

У листопаді на всіх подкаст-майданчиках буде доступний перший український true crime подкаст про серійного вбивцю «Не та людина». Про це пише Укрінформ.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

«Авторки проєкту – креативна продюсерка FILM.UA Олеся Лук’яненко (телесеріали «Схованки», «І будуть люди») та журналістка Анастасія Рахманіна (головна редакторка Media Business Reports) – концентруються на темах справедливості розслідування та судочинства, реінтеграції у суспільство колишніх в’язнів (зокрема хибно обвинувачених), протидії безкарності слідчих та бездіяльності суддів. Подкаст «Не та людина» матиме шість епізодів. У листопаді всі вони будуть викладені для безкоштовного прослуховування на провідних подкаст-майданчиках, де виходять подкасти партнера проєкту, The Ukrainians Media, а також на You Tube- каналі видання», – ідеться в повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Приміром, у одному з епізодів, автори розповідають про Сергія Ткача, який 25 років полював на дівчат і молодих жінок, переважно школярок віком 8-12 років. За словами маніяка, за цей час він убив і зґвалтував понад 100 жертв, а слідству – коли вже після арешту та зізнання Ткача збирали доказову базу, – вдалося довести 37 епізодів. У різні роки невідомого вбивцю розшукували на територіях трьох областей: Дніпропетровської, Запорізької та Харківської. Але постійно знаходили не тих.

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

За злочини Ткача покарали як мінімум 9 чоловіків: одного засудили до розстрілу, інший помер від хвороб, відбувши у колонії 15 років, когось звинуватили у вбивстві родички, когось – власної доньки. Справа Ткача – це історія знищених життів, скалічених доль і злочинів правоохоронної системи, що триває й дотепер. Й саме цій історії та її наслідкам присвячений наративний подкаст про серійного вбивцю «Не та людина».

Також цікаво, що авторки наводять статистику, відповідно якої майже 30% звинувачених потрапляють під приціл правоохоронних органів випадково, через виконання «плану посадок». І в суді їм немає на що сподіватися, адже виправдувальних вироків в Україні менше 1%.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *