В Україні вперше випустили колекцію марок у стилі «ню»

В Україні вперше випустили колекцію марок у стилі «ню»

«Укрпошта» презентувала першу в Україні колекцію поштових марок у стилі «ню» із серії «Її величність – жінка». Про це йдеться на сайті компанії.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

У першому випуску представлені роботи Тараса Шевченка «Натурниця» з фондів Національного музею Тараса Шевченка та українського художника-сучасника Андрія Чебикіна «Енергія ІІ» з фондів Національного художнього музею України.Тираж кожної марки – 130 тисяч примірників. До марок випустили також конверти «Перший день» та картки для картмаксимумів.

«Поштові марки в стилі «ню» дуже популярні за кордоном. Укрпошта довго збиралася розробити подібний проєкт, і нарешті після тривалих дискусій рішення було ухвалено. Картини відбирали члени наглядової ради Укрпошти», – розповіла про створення колекції начальниця Управління філателістичної продукції АТ «Укрпошта» Наталя Мухіна. Також, Укрпошта спільно із українським брендом одягу OLIZ представили колекцію жіночих шовкових хусток. Дизайн розроблено відповідно до стилю картин Тараса Шевченка. «Речі бренду створюються з любов’ю до України та мистецтва. Колаборація Укрпошти та OLIZ – це найвищий вияв цієї любові та спосіб вкотре показати велич Тараса Шевченка як художника», – сказала засновниця бренду Христина Зборошенко.

Вона зауважила, що 20% коштів з продажу марок та хусток буде спрямовано на розвиток Національного музею Тараса Шевченка.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *