В Україні оголосили відбір заявок на участь у «Оскарі»

В Україні оголосили відбір заявок на участь у «Оскарі»

З 25 серпня Оскарівський комітет України розпочинає приймання заявок на участь національних фільмів у відборі на висування на премію «Оскар». Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif



«Приймання заявок проходитиме з 25 серпня по 8 вересня. В цей період Комітет проводитиме консультації для кінематографістів щодо подання фільмів для розгляду», – ідеться в повідомленні.

Фільм-номінант має відповідати таким параметрам:

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Це має бути повнометражний ігровий, документальний або анімаційний фільм (не менше 40 хвилин), знятий поза межами Сполучених Штатів Америки.


Домінантною мовою фільму не повинна бути англійська.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif


Фільм має бути випущено у комерційний прокат в період з 1 січня 2021 року і не пізніше 31 грудня 2021 року , що тривав щонайменше 7 днів поспіль.


Фільми, які мали запланований кінотеатральний реліз, але спочатку стали доступні на авторитетних комерційних сервісах стримінгової дистрибуції чи відео на замовлення, можуть претендувати на розгляд у категорії «Міжнародний повнометражний фільм» 94-х Нагород Академії за умови надання Академії документації (оригінальний(і) документ(и) та переклад на англійську мову) про дати закриття кінотеатру/зали, встановлені урядом, попередньо запланований кінотеатральний реліз та угоди про стримінгову дистрибуцію чи відео на замовлення.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg



Цьогоріч Український Оскарівський комітет встановив такі дати проведення відбору національних фільмів: з 25 серпня по 8 вересня 2021 р. – приймання заявок на участь у конкурсі; з 9 вересня по 23 вересня 2021 р. – розгляд заявок Комітетом; 24 вересня 2021 р. – засідання Комітету та оголошення результатів конкурсу.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *