В Україні планують розвивати штучний інтелект

В Україні планують розвивати штучний інтелект

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Держконцерн «Укроборонпром» і Міністерство цифрової трансформації підписали меморандум про спільну роботу із розвитку в Україні цифрової економіки та інновацій, а також сфери технологій штучного інтелекту (AI). Про це пише Урядовий портал.

Документ передбачає створення науково-дослідних проектів в області AI у сфері національної безпеки (акселератори R&D, навчальні програми тощо), а також розвиток AI у сфері оборони.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що розвиток AI стає одним з ключових і успіх країни сьогодні багато в чому залежить від здатності використовувати свій потенціал. Він додав, що уряд вже ухвалив Концепцію розвитку штучного інтелекту і затвердив план її реалізації, в тому числі в оборонній сфері. Варто додати, що генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв також заявив про те, що у майбутньому планується впровадження реформ оборонно-промислового комплексу, якими передбачений захист кіберпростору, а також створення нової бойової техніки та інноваційних розробок.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *