В Україні презентували документальний серіал про сучасну культуру

В Україні презентували документальний серіал про сучасну культуру

В Україні презентували документальний серіал про нову українську культуру “Спалах” та її сучасних героїв і героїнь. Про це пише SvitUA.

Документальний серіал складатиметься з 10 серій, які виходитимуть на YouTube-каналі Слух. Кожен епізод розкриває важливу тему: від феномену української поп-музики та кліпмейкінгу до кіно, комедії, стрит-арту та локальних брендів одягу.  Зараз в Україні триває процес формування національної ідентичності. Проєкт, який би показав, що нова українська культура існує та стрімко розвивається, потрібен уже сьогодні.

Творці серіалу наголошують, що українці не звикли помічати наших творців або їхні роботи, поки їх не визнає світова індустрія. Але популярність за кордоном не є знаком якості чи культурної ваги. Тому документальний серіал має на меті створити єдину історію про самодостатню і стильну українську культуру.

Для документального серіалу було відзнято понад 100 інтерв’ю, а його героями та героїнями стали MONATIK, Юрій Бардаш, Роман Вінтонів (Майкл Щур), ONUKA, «ДахаБраха», Влад Яма, Євген Клопотенко, Антоніо Лукіч, Олексій Потапенко, Андрій Данилко, Гео Лерос, Алан Бадоєв, Vivienne Mort, ресторатори Дмитро Борисов, Міша Кацурін, засновники CLOSER, Veselka, «Культура Звука», «Планета кіно», Ukrainian Fashion Week, KSENIA SCHNAIDER та багато інших представників української культури.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *