В Україні проведуть міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей

В Україні проведуть міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей

У Києві оголосили міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей і юнацтва ім.Радни Сахалтуєва. Про це пише Укрінформ.

У березні-квітні на конкурс прийматимуться роботи учасників, а 1 червня, в Міжнародний день захисту дітей, авторитетне журі визначить лауреатів і переможців конкурсу. Їхні роботи ввійдуть до каталогу міжнародного конкурсу, ілюстрації візьмуть участь у виставках в Україні, Білорусі, Грузії, переможці також отримають грошові призи.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

«Але найголовніше для ілюстраторів – це проявити себе, зайти в масштабні проекти, як видавничі, так і цифрові, кінематографічні. Цим конкурсом ми всіляко підтримуватимемо ілюстраторів трьох наших країн. У цьому році в конкурсі беруть участь громадяни України, Білорусі та Грузії, Можливо, наступного року наш конкурс розшириться територіально і стане щорічним», – зазначив директор видавництва «Самміт-книга» Іван Степурін.

До участі будуть запрошені всі бажаючі художники, ілюстратори, графіки-дизайнери, моушн-дизайнери, аніматори – громадяни України, Республіки Білорусь та Грузії. Авторитетне журі очолить народний художник України Радна Сахалтуєв.

Варто додати, що міжнародний конкурс ілюстраторів книг для дітей і юнацтва ім. Радна Сахалтуєва проводиться Асоціацією УАнімА, Українською бібліотечною асоціацією, Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів, Білоруською державною академією мистецтв, видавництвом «Саміт-книга», Харківським приватним ліцеєм «Школа«Ранок», БФ«Культурні новації».

Мета конкурсу – сприяння національно-культурному відродженню України, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу, розвиток і всебічна підтримка талановитих художників, ілюстраторів, графіків-дизайнерів, моушн-дизайнерів, аніматорів, а також зміцнення творчої співпраці України, Республіки Білорусь і Грузії.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *