В Україні прогнозують дефіцит якісної питної води

В Україні прогнозують дефіцит якісної питної води

За декілька десятків років Україна може зіткнутися з дефіцитом якісної питної води. Про це пише Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

За інформацією видання, заяву про дефіцит питної води зробила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька на Форумі з екології та сталого розвитку.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

В Україні сьогодні діють “Державні санітарні норми та правила “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”, у яких загалом відсутні 23 показники безпечності та якості питної води, що містяться у відповідних директивах ЄС. У чинному законодавстві відсутні норми контролю показників броматів, акриламіду, багатоядерних ароматичних вуглеводнів, вінілхлориду, епіхлоргідрину, електричної провідності тощо. Із 2021 року нормативи для 4-х показників (акриламід, вінілхлорид, епіхлоргідрин, хлорати) у Європі у 100 разів жорсткіші, ніж в Україні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

“Наші норми потребують якнайшвидшої модернізації із використанням досвіду Європейського Союзу.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Держпродспоживслужба підтримує адаптацію українського законодавства до європейських норм. Сьогодні почали прийматися рішення, які дозволять покращити ситуацію – це обмеження використання фосфатів у миючих засобах та деяких пестицидів – це, приміром, хлорпірифос. Однак, нам потрібно більш активно впроваджувати у себе європейські норми. Це не питання євроінтеграції, це питання виживання”, — наголосила Магалецька.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *