В Україні скасували «червоні дипломи»

В Україні скасували «червоні дипломи»


Відтепер університети України не видаватимуть випускникам «червоні дипломи». Останні дипломи з відзнакою студенти отримали у 2020 році. Про це пише Vseosvita.

Так, з 1 січня 2021 року українські студенти після закінчення закладів вищої освіти більше не зможуть отримувати дипломи з відзнакою. Рішення набуло чинності відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 29 грудня 2020 року «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) та додатка до них».

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

У наказі, зокрема, йдеться про таке: “Визначити таким, що тратив чинність, наказ Міністерства освіти і науки України від 12 травня 2015 року № 525 «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка та додатків до них, зразка академічної довідки», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 18 травня 2015 року за № 551/26996”. Документ підписав Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Варто додати, що згідно з наказом, в дипломах молодшого бакалавра, бакалавра чи магістра, який видається випускникам без громадянства, буде додатково зазначатися рік вступу та повне найменування закладу освіти, до якого особа вступила на початку навчання в Україні. Також в дипломах спеціаліста та молодшого спеціаліста у графі «ступінь вищої освіти» буде вказуватись освітньо-кваліфікаційний рівень.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *