В Україні створили Бюро економічної безпеки

В Україні створили Бюро економічної безпеки

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про створення Бюро економічної безпеки, яке займатиметься розслідуванням економічних злочинів. Про це пише Київінфо.

До повноважень Бюро економічної безпеки належатиме виявлення зон ризиків у сфері економіки шляхом аналізу структурованих і неструктурованих даних та оцінювання ризиків і загроз економічній безпеці держави, напрацювання способів їхньої мінімізації та усунення.

Закон “Про Бюро економічної безпеки України” створює інституційні умови для захисту економічних процесів від тиску силових органів, що підтримується міжнародними партнерами України. Основною функцією Бюро економічної безпеки (БЕБ) буде аналітична робота, а не силові повноваження. Бюро аналізуватиме бенефіціарів фінансових операцій і визначатиме, чи є порушення закону в обігу коштів тих чи інших бізнес- чи державних структур.

Згідно із законом, Бюро економічної безпеки є центральним органом виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, які посягають на функціонування економіки держави. Його діяльність спрямовує та координує Кабінет Міністрів.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *