В Україні створили робота-бібліотекаря, який допомагає обрати книжку

В Україні створили робота-бібліотекаря, який допомагає обрати книжку

Компанія «Нова пошта» випустила унікального робота-бібліотекаря, який було презентовано відвідувачам експозиції «Леся Українка: 150 імен». Про це йдеться на сайті Нової пошти.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Робот-бібліотекар отримав назву НП Лукаш і вміє розрізняти прозу, поезію, ілюстровані та дитячі видання. Всі книжки робот-бібліотекар возив на собі по читальній залі Леся Лаунж, що розмістилась на першому поверсі «Українського дому» в рамках мистецького проєкту «Леся Українка: 150 імен».

Щоб спілкуватись з роботом, глядачі можуть відсканувати QR-код, зайти на сайт чи завантажити додаток та відповісти на прості 4 запитання. Робот НП Лукаш аналізує відповіді і підбирає кожній людині відповідну книжку. З візочку відвідувачі експозиції можуть взяти книжку та почитати її у лаундж-зоні. Після прочитання видання можна залишити на столі, а НП Лукаш його пізніше забере.

“НП Лукаш зроблений на основі роботів, якими оснащені наші логістичні термінали для автоматизації й пришвидшення складської роботи. Такі роботи перевозять на собі до 300 кг посилок, а тягнути за собою можуть і до 1000 кг. Спеціально до виставки на честь Лесі Українки робота допрацювали наші інженери та комунікаційна команда спільно з агенцією Postmen, завдяки чому тепер робот може спілкуватись через смартфони і планшети з відвідувачами та підбирати для них книжки”, — прокоментувала інновацію Олена Плахова, директорка з управління репутацією Нової пошти.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *