В Україні штрафуватимуть іноземців, які порушують термін перебування

В Україні штрафуватимуть іноземців, які порушують термін перебування

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Днями кабмін України скасував норму, за якою всі іноземці на території країни звільнялись від штрафів за порушення перебування в країні на період карантину через епідемію коронавірусу. Про це пише телеканал 24 із посиланням на заяву спікера Державної прикордонної служби України Андрія Демченка.

“Якщо згадати про передумови цього рішення, з перших днів карантину, з березня (2020 року – ред.), через обмежену роботу державних органів і неповноцінне функціонування пунктів пропуску уряд України прийняв рішення про те, що іноземці в цей час, на період карантину та через 30 днів після його закінчення , не залучаються до адміністративної відповідальності, і коли вони будуть перетинати кордон, то співробітники Держприкордонслужби не штрафуватимуть їх за перевищення терміну перебування в нашій країні. У той же час, як ми бачимо, карантин тягнеться довгий час, але через особливості, які є на даний момент, у іноземців є можливість виїхати за межі України через відкриті пункти пропуску”, – заявив Демченко.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Він наголосив, що іноземці можуть також звернутися до відповідних державних органів України, щоб при необхідності продовжити термін перебування в Україні.

“Власне, тому і прийнято таке рішення, щоб з 7 серпня скасувати норму, за якою іноземці не залучаються до відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні. Серед винятків можуть розглядатися ті умови, що через карантин хтось не зміг звернутися до державних органів або покинути межі України, але це можуть бути поодинокі випадки. Це жодним чином не пов’язано з мігрантською кризою на кордоні Білорусі та Литви. На даний момент немає збільшення потоку нелегальних мігрантів, які б слідували до нас з Білорусі”, – зазначив речник Держприкордонслужби.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *