Глава МОЗ США обіцяє сприяти Україні в отриманні COVID-вакцини

Глава МОЗ США обіцяє сприяти Україні в отриманні COVID-вакцини

Про це домовились під час телефонної розмови глава МОЗ України Максим Степанов із міністром охорони здоров’я та соціальних послуг США Алексом Азаром. Про це повідомляє Міністерство Охорони Здоровʼя України.

Сторони обговорили ситуацію з пандемією COVID-19, питання доступу України до безпечної та ефективної вакцини проти коронавірусу, а також інші питання сфери охорони здоров’я. 

«Ми спілкуємося з багатьма нашими міжнародними партнерами та фармацевтичними компаніями щодо забезпечення оперативної поставки в Україну безпечної та ефективної вакцини, тому що саме вакцина є єдиним реальним засобом протидії пандемії COVID-19. Ми сподіваємося на підтримку наших друзів із США в цьому питанні», – зазначив глава МОЗ України.

Зазначається, що зі свого боку міністр охорони здоров’я та соціальних послуг США подякував Максиму Степанову за дзвінок та зауважив, що отримання вакцини Україною є пріоритетом і для уряду США. Він пообіцяв сприяти посиленню комунікації МОЗ України з такими компаніями як Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer та Novavax для пришвидшення підписання контрактів у отриманні вакцини.

Крім того, Азар наголосив на підтримці України та готовності посилити співпрацю у програмах боротьби з іншими інфекційними захворюваннями, зокрема такими як кір і туберкульоз.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *