Голлівудський режисер знімає фільм в Україні

Голлівудський режисер знімає фільм в Україні

Відомий новозеландський режисер Вінсент Ворд («Куди приводять мрії») почав в Києві зйомки нового повнометражного фільму Storm School («Кремінь» – в українському варіанті). Про це пише видання Плесо.

Картина заснована на реальних подіях у світі вітрильного спорту. Одна з центральних сюжетних ліній розповість про життя видатного українського тренера вітрильного спорту Віктора Коваленка, підопічні якого принесли перші золоті та бронзові олімпійські медалі незалежної України на Олімпіаді в Атланті (1996 рік). Пізніше під його початком різні нагороди завойовувала збірна Австралії, яку він продовжує тренувати досі.

Роль Віктора Коваленка на різних етапах життя виконують чотири актори. У дитинстві і юності його грають Олексій Зубак і Кирило Якубенко, а в дорослому віці – Артур Алієв і Олег Шульга. Жіночі ролі у фільмі виконують Анастасія Шевченко, Марія Моторна, Катерина Григоренко, Анастасія Король та інші.

Фільм «Кремінь» створюється в копродукції України, Австралії, Німеччини, Швейцарії та Китаю. Зйомками займається кінокомпанія «Пронто Фільм».

Варто додати, що зйомки проходять за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *