Два будинки українських архітектурних бюро увійшли до 12 найцікавіших нереалізованих проєктів (фото)

Два будинки українських архітектурних бюро увійшли до 12 найцікавіших нереалізованих проєктів (фото)

Будинки українських архітектурних бюро увійшли до топ-12 найкращих нереалізованих проєктів за версією впливового архітектурного видання Archdaily

Йдеться про будинок над скелею від студії Yakusha Design та будинок-бункер від Sergey Makhno Architects. Проєкт будинку над скелею The Air київська студія Yakusha Design розробила для будівництва у Португалії. Він вирізняється суцільними вікнами-фасадами, розташованими на 270 градусів конструкції. Будинок частково нависає над скелею, викликаючи відчуття “неможливої ​​архітектури”.

“Як маяк, він щодня стикається з морським бризом. Ідея цього мінімалістичного скляного будинку полягає у створенні відчуття невагомості архітектури з видом на океан“, – описують проєкт у виданні.

Що ж до наступного нерелізованого проекту, то це є бункер Plan B від київського архітектурного бюро Sergey Makhno Architects – це автономний підземний бетонний будинок із дезінфекційною кімнатою та вертолітним майданчиком на даху. Зовні він нагадує вхід до музею сучасного мистецтва чи до військової бази. Будинок займає всього 172 м кв. і може розміститися поруч із головним будинком або, приміром, десь у лісі.

Нагадаємо, що світове видання Archdaily обирає найкращі нереалізовані проєкти двічі на місяць із пропозицій, які надають читачі. До Best Unbuilt Architecture входять ще нереалізовані архітектурні та ландшафтні проєкти з усього світу, проєкти-переможці міжнародних конкурсів, концепти, а також будівлі у процесі будівництва.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *