За 7 років експорт ІТ-послуг з України зріс втричі

За 7 років експорт ІТ-послуг з України зріс втричі

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

За 7 років експортні надходження в економіку України від IT-індустрії виросли в три рази. такі дані оприлюднено в результаті дослідження міжнародної компанії GlobalLogic.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Зазначається, що коли 2014-го експорт IT-послуг становив $1,5 млрд, то за підсумками 2020 року – рекордні $5 млрд. Найбільший стрибок зростання зафіксували у 2019 році – тоді експортні надходження від IT збільшилися за рік на 30%. При цьому кількість інженерів за останні 7 років зросла також втричі і у 2021 досягла 213 тисяч.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Нині один IT-фахівець приносить в економіку країни понад $22 тис. у вигляді експорту від IT-послуг. “Це говорить про те, що розвиток IT та економіки України пов’язаний зі зростанням кваліфікованих інженерів”, – йдеться у повідомленні. Кількість інженерів в Україні збільшується майже на 20% в рік, але і потреба у кваліфікованих кадрах зростає.

За статистикою анонімної платформи пошуку роботи в IT Djinni, з початку 2021 року кількість вакансій вперше перевищила кількість кандидатів. Так, у травні на платформі було відкрито близько 20 тисяч позицій, а претендентів – трохи більше як 16 тисяч.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *