З першого грудня у США впроваджують нові правила для набуття американського громадянства

З першого грудня у США впроваджують нові правила для набуття американського громадянства

Служба громадянства та імміграції США змінила правила співбесіди для набуття американського громадянства, які починають діяти вже першого грудня цього року. Про це пише NBC New York.

Кількість запитань на тему американської історії та політики зросла на третину, а кількість співбесід, проведених за день, скоротиться.

Тобто, замість 100 запитань, як було раніше, оновлений тест матиме 128. Також, під час співбесіди заявнику задаватимуть не 10, а 20 запитань.

Щоб скласти іспит, особа має відповісти правильно на 12 запитань (60%). У новому тесті вже не буде питань з географії, натомість деякі питання вимагатимуть ширших відповідей.

Приміром, якщо раніше, щоб правильно відповісти на питання про склад уряду, достатньо було назвати одну з гілок влади, то за новими правилами, потрібно назвати всі три гілки влади (законодавча, виконавча та судова).

Також, змінилась відповідь на питання: “Кого представляють сенатори США”. Раніше достатньо було відповісти “усіх мешканців штату”, віднині ж правильна відбудь буде “громадян свого штату”.

Фахівці стверджують, що нові правила для набуття громадянства можуть втричі збільшити кількість часу, проведеного імміграційними агентами над кожною справою. Варто додати, що у 2019 році кількість часу для кожної заяви на громадянство США, в середньому, складала 10 місяців.

Речник Служби громадянства та імміграції Ден Гетлейдж заявив, що нові правили “покривають низку тем, які забезпечують заявників більш досконалим досвідом тестування”. Він також додав, що заявникам віком 65 років або старшим, які легально жили у США впродовж 20 років, можуть спростити умови тесту. Їм потрібно буде вивчити меншу кількість питань і відповісти правильно на 6 питань із 10-ти. Особи, які подаватимуть на громадянство з першого грудня цього року, проходитимуть співбесіду вже за новими правилами.

Варто додати, що у 2019 році американськими громадянами стали 840 тисяч іммігрантів. За даними статистики американського уряду, це на 11% більше, ніж попереднього року.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *