Американець успішно злітав у космос, а за ним полетить українець

Американець успішно злітав у космос, а за ним полетить українець

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Мільярдер Річард Бренсон – засновник Virgin Galactic – успішно відправився у космос. Пряму трансляцію цієї події зміг дивитись кожен охочий на порталі Virgin Galactic.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Ракетоплан VSS Unity на висоту близько 15-20 кілометрів доправив літак-носій. Він зробив це за 45 хвилин після зльоту. Потім запустилися двигуни ракети. Вона й вивела екіпаж на суборбітальну висоту близько 80 км, яку вчені вважають кордоном між атмосферою і космосом.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Протягом кількох хвилин екіпаж ракети перебував у стані невагомості. А вже після цього ракета почала поступово опускатися. У фіналі місії ракета успішно зістикувалася із Землею та приземлилася.Мільярдер Бренсон не приховував щастя, аплодуючи своїй команді. Членів екіпажу оглянули лікарі, щоб переконатися, що політ не мав згубної дії на їхнє здоров’я. Самі ж вони стверджують, що все пройшло добре.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Польоти SpaceShipTwo зазвичай відбуваються трохи нижче лінії Кармана, позначки висоти в 100 кілометрів, яку багато хто вважає кордоном космосу. Але VSS Unity вже виконала 3 тестових польоти з екіпажем на висоту понад 80 км (це межа космосу, офіційно визнана NASA, збройними силами США та Федеральним управлінням цивільної авіації США).

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Місія Unity 22 стане вже четвертим пілотованим космічним польотом Virgin Galactic.Варто додати, що Virgin Galactic прагне доставляти туристів у космос з моменту свого заснування у 2004 році. За словами представників компанії, остання заявлена ціна за місце в Virgin Galactic становила 250 000 доларів, і більше ніж 700 осіб внесли депозит. Варто додати, що одним із щасливчиків став українець Борис Філатов.

На своїй сторінці у Фейсбук чиновник написав, що з нетерпінням чекає на свою подорож до космосу. “У мене 146 номер. Місця в черзі розподіляються в залежності від того, коли і скільки ти заплатив. Ті, хто заплатив першим та вніс велику суму, ті будуть першими у списку”, – написав він. Також міський голова Дніпра у своєму пості емоційно зізнався, що “їм ніхто не вірив. Інколи чоловік не вірив сам собі”. Так, він привітав Річарда Бренсона, написавши, що “ми вклали свої щирі надії і величезні гроші і абсолютну невідомість…” Він додав, що пройшов базовий курс підготовки астронавтів в учбовому центрі NASA. “Якщо все піде, як потрібно, то я буду другою людиною в незалежній Україні, хто після Каденюка побував у космосі”, – додав він .

Зазначимо, що транспортний засіб SpaceShipOne, на якому Virgin Galactic розробила SpaceShipTwo, двічі пролетів 100 км над поверхнею Землі у 2004 році, щоб виграти приз Ansari X Prize у розмірі 10 мільйонів доларів за повторні польоти на приватному космічному кораблі багаторазового використання.

This image has an empty alt attribute; its file name is GBExpressInc.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is 0
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *