Кінодраму про українську гімнастку висунули на премію «Оскар»

Кінодраму про українську гімнастку висунули на премію «Оскар»

Драматична стрічка про українку позмагається за престижну премію в області кіномистецтва “Оскар”. Про це повідомляється на сторінці Український кіноакадемії в Facebook.

Відомо, що кінострічку “Ольга” висунули від Швейцарії як кращий міжнародний художній фільм. Зйомки драми відбувалися на території різних країн – Франції, України, Швейцарії.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Знімали драму “Ольга” французькі режисери Елі граппа і Рафаель Десплешан. Головну роль у фільмі про Революції Переваги зіграла українка Анастасія Будяшкіна. Для спортсменки Анастасії родом з Луганська ця роль стала дебютом в кіноіндустрії.

У сюжеті фільму йдеться події 2013 року в Україні, який спостерігає з-за кордону 15-річна українська гімнастка Ольга. Дівчина стоїть перед дилемою: тренуватися в Швейцарії до чемпіонату Європи і Олімпійських ігор або повернутися додому. Мати головної героїні – журналіст.

Драма вже отримала відому нагороду в 2021 році – Prix SACD за кращий сценарій 60-й Каннському тижні критики. В Україні фільм вийде в кінотеатрах в лютому 2022 року.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *