Майже кожен четвертий український чоловік зазнавав насилля на вулиці

Майже кожен четвертий український чоловік зазнавав насилля на вулиці

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Майже кожен четвертий дорослий чоловік в Україні зазнавав на вулиці фізичного насилля. Такі дані оприлюднено за результатами соціологічного опитування “Місце і досвід насильства в соціалізації чоловіків”, проведеного Amnesty International.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

“Результати підтвердили нашу гіпотезу, що українські чоловіки на всіх етапах свого життя зазнають різних форм насильства, найчастіше з боку інших чоловіків, але переважно замовчують ці випадки. Тому нині надзвичайно важливо ініціювати системні зміни на рівні держави й залучити до них чоловіків, щоб зруйнувати табу і навчити постраждалих не мовчати”, — зазначила директорка Amnesty International Оксана Покальчук.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Так, згідно з результатами опитування, 78% чоловіків вбачають найбільшу загрозу фізичного насильства саме з боку інших чоловіків, 9% уважають найбільш потенційними агресорками жінок, вказуючи на знайомих та представниць кримінальних груп.”Ті, хто пережили фізичне насильство після 16 років, уточнили, що найчастіше його вчиняли дорослі чоловіки (52%) і підлітки (32%)”, — відзначили в організації.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Серед тих, хто чинили домашнє насильство щодо хлопців, респонденти найчастіше називали батька, вітчима, партнера матері (45% із тих, хто стикалися з насильством до 16 років) або матір, мачуху, партнерку батька (32%). Водночас організація визначила, що більшість українських чоловіків схильні замовчувати випадки насильства незалежно від віку й середовища: близько 80 % респондентів, які стикалися з домашнім насильством у дитинстві або в зрілому віці, не зверталися по допомогу.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Так само замовчували проблему ті, хто пережили булінг або побої у школі (79%), чи вуличні тілесні ушкодження в дитинстві і юності (74%). Однак 29% жертв вуличного насилля у дорослому віці все ж повідомляли про інциденти.

“Одна з причин, чому чоловіки не схильні звертатися по допомогу, — те, що вони не завжди розпізнають ці ситуації як насильство. Менше як половина опитаних (48 %) визнає заборону спілкуватися з друзями як психологічне насильство, а незаконне обмеження пересування — як фізичне”, — пояснили в Amnesty International.Так, тільки 25 % учасників опитування повідомили, що потерпали від домашнього насильства у дитинстві і юності. “Проте коли респондентам наводили приклади конкретних ситуацій, як-от ляпаси або погрози, кількість ствердних відповідей була суттєво вищою. Зокрема, про досвід, коли члени родини давали ляпаси чи били ременем, розповіли 65% опитаних”, — відзначається у дослідженні.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *