“Міс-Америка -1958” продає свою корону, щоб зібрати гроші для вчителів

“Міс-Америка -1958” продає свою корону, щоб зібрати гроші для вчителів

84-річна Мерилін ван Дербур, яка у 1958 році перемогла на конкурсі краси «Міс Америка», виставила на аукціон свою корону. Про це йдеться у публікації The Washington Post.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

У повідомленні наголошується, що це сталось вперше в історії цього конкурсу у США. Виручені гроші ван Дербур передасть на допомогу вчителям, які постраждали від пандемії COVID-19.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

За словами жінки, ідея продати корону «Міс Америка» в неї виникла після інтерв’ю для документального фільму. Вона зв’язалася з ювелірною фірмою Schoppy’s, яка створила всі прикраси в історії конкурсу краси, щоб дізнатися, наскільки цінною є її нагорода. З’ясувалося, що корона «Міс Америка», інкрустована кристалами Swarowski, разом із браслетом (його ван Дербур теж отримала за перемогу в конкурсі), можуть коштувати до 40 тисяч доларів. При цьому вартість виробництва корони — 2,5 тисячі доларів.

Ван Дербур виставила на аукціон корону, браслет, а також розшиту блискітками сукню дизайну Альфреда Босанда, в якій вона святкувала 75-річчя «Міс Америка» у 1995 році. Стартова ціна на всі три лоти становить 20 тисяч доларів.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Виручені з аукціону гроші ван Дербур планує передати благодійній організації, яка допомагає постраждалим від пандемії COVID-19 вчителям у її рідному місті Денвер. «Це мій власний спосіб показати особливу вдячність людям, які зібралися й вирішили продовжувати працювати на благо країни. Вона йде не з банківського рахунку, а від чийогось серця. Я віддаю дещо, що має для мене важливе значення», — додала ван Дербур.

Варто додати, що після перемоги на «Міс Америка-1958» жінка займалася правозахисною та благодійною діяльністю. Серед іншого, вона заснувала організацію з підтримки жертв сексуального насилля (яке сама пережила в дитячому віці) й стала авторкою кількох книг.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *