Названо ще один побічний ефект двох вакцин від коронавірусу

Названо ще один побічний ефект двох вакцин від коронавірусу

За оцінками Public House Еngland, вакцини врятували понад 6 000 життів, а багатьох людей вберегли від захворювання, але деякі люди, які зробили щеплення, й досі скаржаться на побічні ефекти. Так, у ЗМІ обговорюються рідкісні випадки утворення тромбів після вакцинації, щоправда наразі не доведено, що саме вакцина спричинила це захворювання.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Цікаво, що це – не єдиний побічний ефект. Так, днями американське видання The Daily Mail повідомило, що не менш 1 500 осіб на сьогоднішній день поскаржилися на виникнення тиннитусу або дзвону у вухах. Цей розлад з’явився у них незабаром після вакцинації. Тільки у Великобританії зареєстровано понад 200 тисяч скарг від пацієнтів на проявлення побічних ефектів вакцинації. Також варто додати, що раніше тиннитус називали одним із симптомів зараження коронавірусу. 1 500 випадків тинитусу у відносно рівній мірі розподіляються між пацієнтами, вакцинованими AstraZeneca і Pfizer.

Варто додати, що поняття «тиннитус» прийшло до нас з латинської мови і в перекладі означає «дзвін або шум у вухах». Цей шум може бути надзвичайно різним. Він варіюється від низького гудіння і биття власного пульсу до високочастотного писку і тональних сигналів. Тиннитус може сприйматися в одному вусі, в обох вухах або відчуватися як шум в голові. Зазвичай ці звуки чують тільки самі пацієнти, а навколишні їх не сприймають.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

При сильній втраті слуху може статися так, що людина чує мелодії, які йому доводилося чути раніше, і які тепер генеруються у нього в мозку. Цим людям доводиться особливо важко, тому що оточуючі висміюють їх, вважають їх психічно ненормальними і уникають спілкування з ними.
В певних життєвих обставинах тиннитус може перетворитися на самостійне захворювання. При складному декомпенсированному тиннитусі  до шуму у вухах приєднуються і інші симптоми, такі  як депресивний настрій, порушення сну, брак концентрації, тривожні симптоми і різні соматичні скарги.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *