Наймолодшою жертвою коронавірусу стала дитина, якій виповнилось 21 день

Наймолодшою жертвою коронавірусу стала дитина, якій виповнилось 21 день

У Київській дитячій інфекційній лікарні від коронавірусу померла дівчинка, якій виповнився лише 21 день. Про це пише Українська правда.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Дитину у тяжкому стані доправили до лікарні 27 серпня. Тоді їй було всього 15 днів. З симптомів у неї були задишка, інтоксикація та підвищена температура. У дівчинки діагностували тяжкий респіраторний дистрес-синдром – коли кисень через легені не може потрапити у кров.

У дівчинки та її матері був підтверджений коронавірус. Як розповіла лікарка, мати дитини захворіла на коронавірус за тиждень після виписки з пологового будинку.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg



«Дитина надійшла з явищами дихальної недостатності і була госпіталізована у відділення анестезіології інтенсивної терапії. Дівчинка була у той же день заінтубована, відразу підключена до штучної вентиляції легенів, отримала обстеження та лікування згідно з нашим локальним протоколом надання допомоги хворим на COVID-19, але незважаючи на це, її стан прогресивно погіршувався, і 2 вересня вона померла», – розповіла виданню головний лікар Київської дитячої інфекційної лікарні Тетяна Камінська.

За словами лікарки, за весь час пандемії у дитячій лікарні було приблизно 500 дітей із коронавірусною інфекцією, але у всіх був нетяжкий перебіг хвороби, і ніхто не помер.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *