Науковці відтворили голос Тараса Шевченка

Науковці відтворили голос Тараса Шевченка

Творчу репродукцію голосу українського Кобзаря – Тараса Шевченка відтворили науковці. Про це повідомляє компанія TABASCO на своїй сторінці у Фейсбук.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

«Cьогодні ми хочемо анонсувати одну фантастичну роботу нашої команди. Так, ми не побоїмося цього епітету, бо нам вдалося створити творчу реконструкцію голосу славнозвісного Кобзаря — Тараса Григоровича Шевченка! Цей проект наша команда присвячує всім українцям на честь 30-річчя Незалежності нашої країни!», – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Варто зазначити, що жодного запису голосу Шевченка не існує, адже людство навчилося записувати звуки лише через 16 років після смерті поета. Проте за допомогою новітніх технологій з відновлення антропометричних даних науковцям вдалося синтезувати голос. Зокрема, дослідники використали посмертну маску Шевченка і архівні дані про його звички, характер, захворювання.

Реалізація проєкту тривала майже рік, також були залучені співробітники Міністерства закордонних справ України, експерти Національного музею ім. Тараса Шевченка та представники рекрутингової компанії Wantent.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *