Нові дослідження показують, що фастфуд з’їдає мозок

Нові дослідження показують, що фастфуд з’їдає мозок

Команда вчених проаналізувала близько 200 міжнародних досліджень. Аналіз даних показав, що чим гірше люди харчувалися і чим менше займалися спортом, тим вищим був ризик розвитку у них деменції або інших ознак когнітивної дисфункції. Вчені опублікували результати свого дослідження в журналі FrontiersinNeuroendocrinology. Про це пише Всесвіті.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

“Харчуючись фастфудом і мало рухаючись, люди “з’їдають” свій мозок”, – говорить Ніколас Чербуін з Австралійського національного університету. Разом з групою дослідників вчений виявив ознаки того, що люди значно підвищують ризик розвитку у себе деменції через свої нездорові звички у харчуванні.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Від фастфуда товстіють, а це може спровокувати розвиток хронічного метаболічного захворювання – діабету 2-го типу. Те, що діабет, в свою чергу, може погіршити роботу мозку, вже було доведено в інших дослідженнях.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250.gif

Результати дослідження, проведеного в Австралії, підтверджують їх і навіть йдуть на крок далі: вони показують, що між фастфудом і погіршенням роботи мозку можливий і прямий зв’язок – без проміжної ступені у вигляді діабету 2-го типу. Наша робота показує, що втрата нейронів починається набагато раніше: ми виявили чіткий зв’язок між зниженням працездатності мозку і нездоровим способом життя”, – каже Чербуін.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

За даними дослідників, більше 30% дорослого населення планети вже страждає від надмірної ваги і ожиріння. Крім того, до 2030 року близько 10% всіх дорослих будуть страждати від діабету другого типу.

За словами Чербуіна, сьогодні ми щодня з’їдаємо, приблизно, на 650 кілокалорій більше, ніж у 1970-х роках. Це відповідає, наприклад, меню фастфуду, що складається з бургера, картоплі фрі та прохолодного напою. Це означає, що чоловіки перевищують рекомендовану добову потребу в калоріях, приблизно, на чверть, а жінки – майже на третину.

Керівник дослідження пояснює: “Додаткова кількість калорій, яке люди споживають щодня в порівнянні з тим, що було 50 років тому, показує, що багато споживають нездорову їжу”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *