Палата представників офіційно оголосила імпічмент Трампу

Палата представників офіційно оголосила імпічмент Трампу

Нижня палата Конгресу США більшістю голосів затвердила рішення про оголошення імпічменту чинному президенту Дональду Трампу з обвинуваченням у підбурюванні до заколоту. Про це пише Укрінформ.із посиланням на власного кореспондента.

Рішення про імпічмент підтримали 232 законодавці, у тому числі 10 однопартійців президента Трампа. Проти висловилися 197 конгресменів, які представляють Республіканську партію. У резолюції про імпічмент зазначена одна стаття обвинувачення – щодо «підбурювання до заколоту» з боку Дональда Трампа, коли він звернувся до прихильників із промовою, «що заохочувала – і передбачувано призвела – до неминучих беззаконних актів у Капітолії».

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Крім того, Дональду Трампу закидають незаконний тиск на державного секретаря штату Джорджія Бреда Раффенспергера під час телефонної розмови 2 січня. Тоді Трамп вимагав «знайти» достатню кількість голосів для того, щоби змінити результати президентських виборів у штаті. «Цими діями президент Трамп спричинив серйозну загрозу безпеці Сполучених Штатів та державних установ. Він загрожував цілісності демократичної системи, втручався у процес мирної передачі влади й погрожував рівноправним гілкам влади. Тим самим він зрадив довіру до себе як до президента»,- наголошується в резолюції.

Тепер обвинувальний висновок буде передано в Сенат, де процедура перетвориться в судовий процес. Однак, згідно з графіком роботи Сената, він може зайнятися питанням імпічменту вже після закінчення президентського терміну Трампа. Сенат не буде збиратися для обговорення будь-яких серйозних тем, які потребують голосування, до 19 січня, а інавгурація демократа Джозефа Байдена в якості наступного глави держави відбудеться опівдні 20 січня. Таким чином, Дональд Трамп став першим президентом в історії США, якому оголосили імпічмент двічі.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *