Переможницею Women in Arts-2021 в літературі стала Софія Андрухович

Переможницею Women in Arts-2021 в літературі стала Софія Андрухович

Лауреаткою премії Women in Arts-2021 у номінації «Жінки в літературі» стала Софія Андрухович. Про це повідомляє видання Читомо із посилання нам керівницю програмного відділу Українського інституту Ірина Прокоф’єва. Також до фіналу номінації потрапили: Ірина Шувалова, Олена Герасим’юк, Марина Гримич, Таня Малярчук.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

У категорії «Культурний менеджмент» перемогу здобула Юлія Федів, в категорії «Культурна журналістика, критика й дослідження» – Віра Балдинюк. Крім того, лавреаткою премії в номінації «Жінки в кіно» стала Ірина Цілик. Також переможниць визначили у номінаціях: «Жінки у візуальному мистецтві», «Жінки в театрі» та «Жінки в музиці».

Зауважимо, цьогоріч на Women in Arts з’явилася особлива відзнака для жінок, що не працюють в мистецтві, але роблять великий внесок в українську культуру. У 2021-му її отримала Валерія Бурлакова – волонтерка, молодша сержантка ЗСУ. Варто додати, що премія Women in Arts покликана закласти фундамент для традиції, яка може стати важливою складовою розвитку української культури і надихнути жінок у мистецтві на нові досягнення. Головними вимогами до конкурсанток є професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *