Перші колекторські компанії з’явились в Україні

Перші колекторські компанії з’явились в Україні

У Національному банку України зареєструвалися та набули статусу колекторських п’ять компаній. Про це повідомила пресслужба НБУ.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Нагадаємо, що 2021 року вперше з’явилося законодавче регулювання поведінки колекторських компаній та фінансових установ під час урегулювання простроченої заборгованості за споживчими кредитами. Надавати колекторські послуги можуть лише ті установи, які зареєструються в НБУ.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Усі компанії, які на день уведення в дію відповідних законодавчих вимог здійснювали діяльність з урегулювання простроченої заборгованості й планували продовжувати її, мали місячний термін (із 14 липня до 13 серпня 2021 року), щоб подати до Національного банку необхідні документи для включення до реєстру колекторських компаній. Нацбанк, за результатами опрацювання поданих документів, реєструє установи, які відповідають усім вимогам законодавства. Інші юридичні особи, що планують набуття статусу колекторської компанії, мають необмежені строки звернення з цією метою до Національного банку. Лише компанії, внесені до реєстру, матимуть право надавати послуги з урегулювання заборгованості за споживчими кредитами на користь інших осіб.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *