Понад 60% українців готові вакцинуватись проти коронавірусу

Понад 60% українців готові вакцинуватись проти коронавірусу

63% українців готові вакцинуватися проти коронавірусу, якщо в них буде така можливість, 34% — мають протилежну думку, а 3% — не визначилися. Такі дані оприлюднено за результатом опитування, проведеного ЮНІСЕФ.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Так, 32% українців відповіли, що готові вакцинуватися, а 31% сказали, що теж готові, але лише певною вакциною. Водночас старше покоління висловило більшу готовність вакцинуватися, ніж молодше. З-поміж людей, старших за 60 років, щеплення хочуть отримати 71%. Крім того, 70% опитаних вважають вакцинацію ефективною в запобіганні небезпечним хворобам, а 63% — безпечною для пацієнта. Лише 23% респондентів не погодилися, що вакцини ефективні, а 27% — що вони безпечні.

Цікаво також, що більшість респондентів відповіли, що вже особисто зустрічали людей, які хворіли на COVID-19. 66% людей сказали, що хворів хтось із їхнього оточення, а 22% — що хворіли самі.

Варто додати, що дослідження проводили методом телефонних інтерв’ю (дзвінки на мобільні телефони тривалістю до 15 хв). Опитали 2 027 людей, старших за 18 років, в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій. Вибірка репрезентативна дорослому населенню України та відповідає структурі населення за статтю, віком, розміром населеного пункту та макрорегіоном.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *