Посольство США оголосило про нову допомогу для початку вакцинації від COVID-19 в Україні

Посольство США оголосило про нову допомогу для початку вакцинації від COVID-19 в Україні

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що Сполучені Штати нададуть нову допомогу Україні в отриманні та поширенні вакцин проти COVID-19, які повинні прибути в Україну найближчими тижнями, повідомляє прес-служба посольства. Про це пише Інтерфакс Україна.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

“Найближчим часом відбудеться масове розгортання вакцинації – надзвичайно складний, проте амбітний процес – і я з радістю повідомляю, що Сполучені Штати нададуть нову підтримку для отримання і розподілу перших 117 тис доз вакцини Pfizer, доставлених в Україну в рамках Covax”, – сказала Квін.

У посольстві зазначають, що завдяки цій новій допомозі органи охорони здоров’я України зможуть гарантувати безпечне зберігання і транспортування вакцини при надзвичайно низьких температурах, необхідних для вакцини Pfizer. Оскільки державний сектор охорони здоров’я не має необхідних технічних потужностей для зберігання вакцини при таких низьких температурах, Україна потребувала підтримки для того, щоб дуже швидко організувати логістику, сказала Квін.

Як наголошується в повідомленні, допомога Агентства США з міжнародного розвитку USAID дозволить укласти контракти з логістичною фірмою на підтримку Міністерства охорони здоров’я з отримання, зберігання і транспортування перших доз вакцини в усій країні.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *