Посольство США стурбоване діяльністю антикорупційними  органами України

Посольство США стурбоване діяльністю антикорупційними органами України

Посольство Сполучених Штатів в Україні закликало до діалогу для вирішення конституційної кризи після рішення щодо діяльності антикорупційних органів.Про це пише Європейстка Правда із посиланням на заяву предстваництва у Twitter

“З дедалі більшою стурбованістю США, Британія, Канада, ЄС, Японія та Німеччина стежать за останніми подіями, пов’язаними із рішенням Конституційного Суду. Ми закликаємо всі сторони об’єднатись у діалозі, прийняти цей виклик та знайти вирішення кризи”, – йдеться у заяві.

“Це потрібно для відновлення віри людей у те, що держава як боротися із корупцією, так і продовжувати закріплений Конституцією України європейський та євроатлантичний курс”, – додали у посольстві.

Варто додати, що у Європейському Союзі стурбовані останніми рішеннями Конституційного суду України щодо діяльності антикорупційних органів, і це може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституцыйними окремі його положення.

В свою чергу президент Украъни Володимир Зеленський додав, що система електронного декларування в Україні працюватиме, а її демонтаж ніколи не буде сприйнятий ні українським суспільством, ні партнерами в ЄС. 

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *