Президент України закликав керівників церков розповісти вірянам про COVID-вакцинацію

Президент України закликав керівників церков розповісти вірянам про COVID-вакцинацію

Президент України Володимир Зеленський звернувся до керівників церков із проханням розповісти вірянам про важливість вакцинації від COVID-19. Про це повідомляється на сайті глави держави.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Під час зустрічі Президента з предстоятелем Православної церкви України Епіфанієм, предстоятелем Української православної церкви Онуфрієм та главою Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком було обговорене питання святкування Великодня в умовах карантинних обмежень.

Глава держави зазначив, що напередодні Великодня ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні контрольована. «Ми якраз збили третю хвилю. Зараз перший тиждень, коли йде зменшення на одну-дві тисячі захворілих щодня. І я хотів обговорити з вами, які ще потужні сигнали ми могли б надіслати, щоб не допустити повернення регіонів у «червону» зону після Великодня, адже це дуже впливає на громадян та економіку», – зауважив Зеленський. Він також звернувся з проханням розповісти вірянам про важливість вакцинації від COVID-19, адже це – єдиний шлях до подолання пандемії. «Тому для нас також важливо, щоб люди, які приходять до ваших церков по допомогу, чули про важливість вакцинації», – сказав Зеленський.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Предстоятелі церков запевнили, що питання святкування Великодня в умовах пандемії коронавірусу перебуває в центрі уваги всіх церковних спільнот. Їхні очільники намагаються максимально зробити все, щоб богослужіння були доступні онлайн, як це було минулого року; щоб люди зберігали дистанцію та надягали захисні маски. Крім того, на зустрічі Президенту повідомили, що Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій дійшла спільної позиції щодо вакцинації. Вона полягає в тому, що немає релігійних причин не проводити щеплення, а вакцинація має бути безпечною, доступною й добровільною. Глави церков висловили подяку державі за включення священнослужителів разом із соціальними працівниками до другої хвилі вакцинації.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *